Înșelătorii Maternitatea Regina Maria, jaf pe față

Așa cum am promis, revin cu articole atunci când chiar este ceva foarte important de transmis și e musai. Păi asta chiar e musai pentru cine alege această clinică, să știe cam în ce se bagă.

Așadar, am un băiețel născut prin cezariană în august 2017 la Regina Maria unde nu am avut deloc o experiență plăcută la 8000 lei și cu care am avut chiar divergențe nasoale dar pentru medicul meu am ales să merg mai departe cu ei. Acum, sunt din nou însărcinată în 22 de săptămâni, de data asta vine și o fetită și pentru că uitasem oarecum circul cu ei și am rămas la doctorița mea, am încheiat un nou contract de naștere, am plătit avansul și de aici începe distracția.

Pe 8 septembrie am ajuns la urgență la camera de gardă din Maternitatea Regina Maria Băneasa unde m-a văzut medicul Harbădă Maria, mi-a administrat o perfuzie eu fiind cu dizgravidie emetizantă (sarcină toxică) și eram deshidratată total iar apoi mi-a făcut ecografia inclusă în abonamentul meu oferit de către compania la care lucrez. Pe data de 10 septembrie, ajung din nou la aceeași cameră de gardă trimisă fiind de medicul meu curant și de data asta mă vede medicul Ghionea Luminița care mă întâmpină cu o atitudine grețoasă și întrebarea în același fel legat de felul lipsit de puteri în care vorbeam după care cere să mi se administreze perfuzii de hidratare. Mi se aplică branula cu pricina și înainte să bage perfuzia întreb dacă nu mi se iau analize, că doar așa recomandase medicul meu. Se duce asistenta să întrebe și revine spunând că nu e nevoie. După alte 10 minute după ce curgea deja perfuzia, aceeași asistentă revine pentru analize, evident să mă înțepe din nou.

La scurt timp, apare și simpatica doctoriță grețoasă să mă vadă la eco deși bebe mișca de zor (lucru pe care i-l transmit dar mă contrazice și îmi spune că mi se pare pentru că nu am cum să simt încă) și făcusem o ecografie cu două zile în urmă. Fără să îmi dea alte detalii, îmi aplică fix aceeași ecografie ca cea din data de 8, îmi răspunde la fel de grețos și scurt la întrebări cu gesticulări evident iritate, și revin în sală considerând că poate are doar o zi mai proastă. Termin perfuziile și plec.

A doua zi, primesc telefon de la recepția maternității unde sunt înștiințată că trebuie să plătesc suma de 375 lei pentru ecografia făcută cu o seară în urmă. Mă dezmeticesc, îi spun omului situația și îmi spune că revine. Mi se preia o sesizare și la scurt timp primesc răspuns că s-a investigat și trebuie să plătesc. Revin asupra sesizării, o redeschid le explic situația prin care s-a luat o hotărâre să mi se facă o altă ecografie decât cea inclusă în abonament fără să fiu întrebată și să îmi dau acordul și mi se spune că deschid ei alta pentru mai multe verificări. Între timp, ajung la consultație unde eram programată și când să intru, surpriză, sunt blocată pentru neplata facturii. Mă apucă un râs isteric, fac circ, mi se face rău, încep crampele și durerile cauzate de stresul provocat, sunt deblocată temporar la cererea medicului meu și se redeschid investigațiile. După consultație, cer la recepție să fie contactată doctorița cu pricina să vină să discutăm și când colo altă surpriza, nu dorește să discute. Om mai urât (ca atitudine zic) ca femeia asta, n-am cunoscut.

Situația persistă, revin peste alte două săptămâni și din nou același circ, eu blocată în sistem, de data asta intervine cineva de la receptie care înțelege situația și cere lămuriri, chiar credeam că s-a rezolvat. Lăsasem și un formular de feedback referitor la consultația din urgență și așteptam un răspuns la acesta.

Eeh și alaltăieri văd pe email răspunsul care zice cam așa (partea informativă din el):

Catre Doamna Andrei Loreta

Referitor la  Reclamatia din data de 19.09.2019 si vizita din Spitalul Baneasa din data de 10.10.2019

Prin intermediul prezentei dorim sa va informam in cadrul Retelei de Sanatate REGINA MARIA nu sunt tolerate faptele, actele sau gesturile obscene, proferarea de injurii, expresiile jignitoare sau vulgare, amenintari cu acte de violenta sau orice alte acte impotriva personalului medical si non-medical si a celorlalte persoane din incinta, precum si alte acte si fapte de natura sa tulbure ordinea si linistea publica sau sa provoace indignarea persoanelor ori sa lezeze demnitatea si onoarea acestora sau a Retelei de Sanatate Regina Maria. Avand in vedere limbajul licentios folosit de dumneavostra in reclamatia scrisa si fata de personalul medical din Spitalul Baneasa, precum si situatia creata in cadrul unitatii noastre, va rugam sa intelegeti ca acest comportament nu este tolerat, iar in cazul repetarii unei astfel de situatii, va vom interzice accesul la serviciile medicale in cadrul Retelei de Sanatate.

 

Dau un pic timpul înapoi și caut poza cu formularul de feedback unde nu regăsesc niciun cuvânt de orice natură care s-ar încadra în calomniile scrise în formularul de răspuns primit de la ei. Bun, le răspund pe măsură și în timp ce aștept răspunsul celor de la ANPC pentru sesizarea înregistrată în data de 21 septembrie, fac cerere de reziliere a contractului unde aflu cu stupoare că în contract scrie tot în mod abuziv că dacă reziliez până în săptămâna 31 de sarcină, pierd 20% din suma plătită către ei.

 

 

Nașterea din 2017

Și acum să vă povestesc experiența nașterii din 2017 și felul în care aceștia au fost amendați de către ANPC la o altă sesizare de-a mea întrucât în contractul de naștere au dezinformat pacienții și au scris bazaconii de ajungi evident să plătești iar o căruță de bani. În urma acestei sesizări rezolvată în avantajul meu, conform rezultatului de la ANPC, trebuia să îmi recuperez suma plătită de 250 lei insă nimeni nu știe despre ce este, nu înțelege și tot așa. Tipic…

Am născut prin cezariană după cum ziceam, iar la mutarea de pe patul de operație s-a deplasat cateterul din spate de bine ce era pus și nu s-au mai putut administra calmante pe acolo ceea ce a transformat noaptea de terapie instensivă într-un infern de apăsat pe burtă abia tăiată unde simțeam fiecare apăsare ca 99547565454 de cuțite pentru că cică așa se face pentru retragerea uterului și eliminarea lohiilor. Nu pot să descriu durerile și urletele de durere, mă simțeam ca într-un film de groază.

A doua zi am fost dusă în rezerva single unde din nou surpriză, nu era patul de însoțitor, așadar mai târziu mutare evident în rezerva corectă, iar bebe la neonatologie pentru investigații. Ca orice mămică, îmi ceream copilul în cameră pe perioada șederii pentru a încerca să îl pun la sân și să stea lângă mine cum era normal. În cele 3 zile de internare, nu am cunoscut medicul neonatolog care nu a venit să îmi dea nicio informație despre copilul meu, iar în ziua plecării m-am trezit că nu pot pleca pentru că nu se știe dacă se face externarea copilului. De la 08:00 la 13:00 din 30 în 30 de minute, sunam la neonatologie să vină medicul neonatolog să îmi spună ce este cu copilul meu și de ce nu pot pleca. Într-un final după atâtea insistențe, apare și doctorița Damian, medic neonatolog, cu o falcă în cer și una în pământ, foarte iritată și întrebând de ce tot insist să vină la mine. Mă dezmeticesc uimită fiind de ceea ce aud și întreb ce mama naibii se întâmplă și de ce nu pot pleca. Răspunsul? Ei bine, frapant: Doamnă, copilul dumneavoastră are un icter pronunțat și pentru că zilele acestea l-ati tot cerut în cameră, are bilirubina foarte crescută, nu a stat la fototerapie și trebuie ținut așa cel puțin până diseară dar cel mai probabil mâine îi dăm drumul. Trebuia să îl lăsați la fototerapie, doar ați văzut că are icter!!! 😐

….

Șoc! Pauză! Plâns!

Era vina mea că nu venise de trei zile să îmi spună asta și că trebuia să mai plătesc 900 lei pentru o noapte de cazare…

Aaah da’ stați așa, să nu uităm, am plătit bineînțeles tot din cauza mea, doar dânsa mi-a oferit varianta să mă externez, să plec acasă să mă odihnesc și să revin a doua zi după copil! :)))))

Și ca să revenim la problema actuală, vineri pe 1 noiembrie am programare la morfologie, programare care se face cu mult timp înainte întrucât sunt locuri limitate, iar eu sunt blocată în sistem. Am sunat astăzi la ANPC și am anunțat HR-ul firmei la care lucrez, am cerut anularea abonamentului iar lumea s-a crucit, și s-a mobilizat pentru a-mi reduce stresul prin care trec.

Asta este România noastră pentru că majoritatea închid ochii la aceste măgării și trec cu vederea, desfac potrtofelul și cotizează indiferent cât de corect sau incorect este, eu, sunt anormalul dintre puținii care vor să își facă dreptate!

Următorul pas?

Ați ghicit, la fel ca și în cazul de malpraxis cu Medlife unde am un dosar pe rol, pentru calomniile și stresul la care am fost supusă în această perioadă, împreună cu martorii care de asemenea au fost înșelați de această clinică, luăm avocat și dăm drumul dosarului.

Un gând despre “Înșelătorii Maternitatea Regina Maria, jaf pe față

  1. Neagu Florentin Alin

    Bv Bv Bv.. Felicitări….am auzit de jegurile de la Regina Maria….chiar medicul meu de familie mi a povestit că a plecat de la ei datorita faptului că nu era lăsată să și fac meseria …adică să tine mai ptn pacientil la consult și să nu mai stea cu ei așa mult pe ședința sa bage mai multi și scurt….așa i sa comunicat …drept urmare a refuzat și a plecat de.la împuțiți ăștia de EVREI…..

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s